Θα περάσω τώρα  στο βιβλίο «ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ  Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» της Maja Lunde που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

 

 Πρόκειται για μια ιστορία που προσωπικά με ενθουσίασε και νομίζω ότι μπορεί άνετα να διαβαστεί και από μεγαλύτερες ηλικίες. Συνδυάζει με μαεστρία τη μαγεία και το ρεαλισμό και είναι γραμμένη με τρόπο που βάζει τους μικρούς αναγνώστες απόλυτα στο κλίμα της. Πραγματεύεται ένα πολύ δύσκολο θέμα, αυτό της απώλειας ενός παιδιού, από τη σκοπιά ενός άλλου παιδιού της οικογένειας.

 

 Η συγγραφέας καταφέρνει να μην το κάνει μελοδραματικά αλλά με μεγάλη ευαισθησία, ειλικρίνεια, αισιοδοξία και λίγη μαγεία που πάντα χρειάζεται. Καθοριστικό ρόλο παίζει η εκπληκτική εικονογράφηση της αναγνωρισμένης Lisa Aisato, που κι αυτή αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή. Κατάφερε με τις τόσο ζωντανές -σχεδόν σαν αληθινές- εικόνες της να αποδώσει όλη την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα της ιστορίας.

 

 Τα παιδιά θα ταξιδέψουν με τους ήρωες στη χιονισμένη Νορβηγία και θα ανακαλύψουν ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν πραγματικά μόνο όταν κάνουμε σα να μην υπήρξαν ποτέ. Όσο τους θυμόμαστε, είναι με κάποιο τρόπο παρόντες. Μόνο έτσι μπορούμε να αρχίσουμε πάλι να χαμογελάμε και να καταλάβουμε ότι το νόημα των Χριστουγέννων για την οικογένεια είναι το «μαζί», ακόμα και μέσα στην απώλεια.

"ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία"

Για παιδιά 9-12 ετών.

 

Συγγραφέας: Maja Lunde

Εικονογράφος: Lisa Aisato

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Εκδόσεις Κλειδάριθμος, Οκτώβριος 2019

€ 19.90, σελ. 194

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.