Θα ξεκινήσω με το βιβλίο "Τι τρέχει με τον θείο Θέμο;" της Ελένης Γεωργοστάθη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός για παιδιά 9-11 ετών.

Είναι γνωστό το ταλέντο της συγγραφέως να δημιουργεί ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος  που κυλούν αβίαστα και κερδίζουν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Σε αυτή εδώ την ιστορία η Ζωή, η Μάγδα και ο Μάνος θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν την αλλόκοτη συμπεριφορά του θείου Θέμου, να ακολουθήσουν ένα μυστηριώδες κόκκινο αυτοκίνητο, να ανακαλύψουν την άγνωστη ξανθιά γαλανομάτα γυναίκα και να εξιχνιάσουν το μυστήριο της κλοπής των νομισμάτων στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης. Όλα αυτά μπλέκονται μεταξύ τους σε μια περιπέτεια γεμάτη δράση, αστυνομικό δαιμόνιο, χιούμορ, ευαισθησία και ανατροπές.

 Πέρα από την αγωνία που δημιουργεί πάντα μια ιστορία μυστηρίου, τα παιδιά θα νιώσουν και να ταυτίζονται με κάποιον από τους ήρωες και θα αναγνωρίσουν στην ιστορία τους γνώριμες καταστάσεις και χαρακτήρες της δικής τους οικογένειας.

 Τίποτα δεν είναι ενδεχομένως όπως αρχικά φαίνεται, η πρώτη εντύπωση μπορεί να ξεγελάσει και οι άνθρωποι αξίζουν πάντα μια ευκαιρία να μας αποδείξουν αυτό που πραγματικά είναι, και γιατί όχι να μας εκπλήξουν.

 "Τι τρέχει με τον θείο Θέμο;"

Για παιδιά 9-11 ετών

 

Συγγραφέας: Ελένη Γεωργοστάθη

Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση

Εκδόσεις Ψυχογιός, Απρίλιος 2019

Σελ.104, € 7.70

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.