Σειρά έχει το βιβλίο "Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι;" της Μαριέττας Κόντου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για παιδιά από 9 ετών.

 Η συγγραφέας μας έχει συνηθίσει να προσεγγίζει θέματα που αφορούν στα παιδιά με ιδιαίτερη λεπτότητα, αλήθεια και ευαισθησία αλλά χωρίς κανένα διδακτισμό. Αυτό κάνει και σε αυτό το βιβλίο, όπου μας αφηγείται την καθημερινότητα του Ομήρου, ενός αγοριού της Δ'Δημοτικού, και του μικρότερου αδερφού του Κωστή, εμπνευσμένη από την προσωπική ιστορία των γιων της.

 Δεν είναι μια ιστορία με φοβερή δράση και καταιγιστικές εξελίξεις, παρόλ'αυτά θα καταφέρει να κερδίσει τα παιδιά γιατί σε αυτήν θα αναγνωρίσουν ένα κομμάτι της δικής τους καθημερινότητας και των δικών τους προβληματισμών. Μιλά με τρόπο πολύ αληθινό και συνάμα χιουμοριστικό για τις δυσκολίες αλλά και τη μοναδικότητα της αδερφικής σχέσης, τις λεπτές ισορροπίες σε μια οικογένεια, τον αναντικατάστατο ρόλο των γονιών, τις προκλήσεις της φιλίας, τις απαιτήσεις της σχολικής ζωής, την ιδιαίτερη σχέση με τους παππούδες, τη συνειδητοποίηση της απώλειας, τους φόβους -ρεαλιστικούς και μη-, την αγωνία της αποδοχής, την ανασφάλεια για την εικόνα και την αμφιθυμία του να νιώθεις μικρός και μεγάλος ταυτόχρονα.

 Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό αλλά και πιο δύσκολο ταξίδι για κάποιον από το να μεγαλώνει, να αλλάζει και να ανακαλύπτει τον εαυτό του.

"Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι;"

Για παιδιά από 9 ετών

Συγγραφέας: Μαριέττα Κόντου
Εικονογράφηση: Ρένια μεταλληνού
Εκδόσεις Μεταίχμιο , Μάρτιος 2019

Σελ.144, € 8.80

 

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.