Θα συνεχίσω με το βιβλίο «Σέρλοκ Χολμς: Σπουδή στο κόκκινο», βασισμένο στην πασίγνωστη πρωτότυπη ιστορία του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

 

 Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της εξαιρετικής σειράς ιστοριών του παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, ειδικά διασκευασμένων για παιδιά. Ο ιδιόμορφος και πολυτάλαντος Σέρλοκ και ο πιστός του φίλος Δρ. Γουάτσον καλούνται να λύσουν το μυστήριο της δολοφονίας ενός άντρα σε ένα ερειπωμένο λονδρέζικο σπίτι, χωρίς να υπάρχει καμία προφανής αιτία θανάτου. Στην πορεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, θα ανακαλύψουν μια ιστορία εκδίκησης, που ξεκινά είκοσι χρόνια πριν,  στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών...

 Η ασπρόμαυρη λιτή αλλά χαρακτηριστική εικονογράφηση βάζει τα παιδιά στην ατμόσφαιρα της ιστορίας ˙ μιας ιστορίας καλογραμμένης, με χαρακτήρες ξεχωριστούς, που είναι γεμάτη μυστήριο, αστυνομικό δαιμόνιο, αγωνία και ανατροπές. Θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και θα τα εξοικειώσει με μια φιλία μακριά από στερεότυπα και νόρμες.

"Σέρκολ Χολμς: Σπουδή στο Κόκκινο»"

Για παιδιά από 8 ετών.

 

Κείμενο: Ντόιλ Άρθουρ Κόναν

Εικονογράφηση: Μπελούτσι Αριάνα

Μετάφραση: Κατσαρή Χαρά

Εκδόσεις Μίνωας, Ιανουάριος 2020

€ 8.99, σελ. 192

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.