Θα ξεκινήσω από το βιβλίο «Καλά Χριστούγεννα, κύριε Ντίκενς!» της Ελένης Κατσαμά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

 Πρόκειται για ένα βιβλίο της υπέροχης σειράς «Οι Μεγάλοι όταν ήταν Μικροί», που αφηγείται τη ζωή των σπουδαιότερων συγγραφέων της παγκόσμιας λογοτεχνίας κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας. Η συγκεκριμένη ιδέα, πέρα από το ότι γνωρίζει στα μικρά παιδιά σπουδαίους συγγραφείς, τα βάζει στη διαδικασία να σκεφτούν ότι όλοι οι μεγάλοι υπήρξαν κάποτε παιδιά όπως τώρα τα ίδια, πράγμα αποκαλυπτικό. Τα παιδιά θα ακολουθήσουν το μικρό Τσαρλς Ντίκενς να γιορτάζει τα Χριστούγεννα μεγαλώνοντας με την οικογένειά του σε διάφορα μέρη της Αγγλίας, μέχρι να έρθουν εκείνα που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα.

 

 Η υπέροχη, λίγο σκοτεινή, εικονογράφηση του Βασίλη Κουτσογιάννη θα τα μεταφέρει στην Αγγλία εκείνης της εποχής. Οι μικροί αναγνώστες θα συναντήσουν και τους μετέπειτα ήρωες των μυθιστορημάτων του, που είναι όλοι εμπνευσμένοι από αληθινά γεγονότα και ανθρώπους. Θα εισπράξουν -μέσα από συζήτηση και με το γονιό- το πολύ αισιόδοξο μήνυμα ότι, παρά τις δυσκολίες και τις αναποδιές, οι άνθρωποι μπορούν να καταφέρουν σπουδαία πράγματα στη ζωή τους.

"Καλά Χριστούγεννα κύριε Ντίκενς!"

Για παιδιά 6-9 ετών.

Συγγραφέας: Ελένη Κατσαμά

Εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης

Εκδόσεις Πατάκη, Οκτώβριος 2019

€ 12.20, σελ. 28

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.