Το επόμενο βιβλίο που σας προτείνω είναι «Η νύχτα πριν από τα Χριστούγεννα στη χώρα των θαυμάτων» των Κάρυς Μπέξινγκτον και Κέιτ Χίντλευ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

 Είναι παραμονή Χριστουγέννων, μια σκοτεινή και χιονισμένη νύχτα, και ο Άγιος Βασίλης με τους ταράνδους του ετοιμάζονται, όπως κάθε χρόνο, για τη μεγάλη πτήση…Όμως φέτος έχουν να παραδώσουν ένα πολύ ξεχωριστό δώρο σε ένα πολύ ασυνήθιστο μέρος  - στη Χώρα των Θαυμάτων. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από το κλασσικό διαχρονικό ποίημα του Κλαρκ Κλέμεντ Μουρ «Ήταν η νύχτα πριν τα Χριστούγεννα», που γράφτηκε πίσω στο 1822, αλλά βάζει πολύ έξυπνα τον Άγιο Βασίλη να συνυπάρξει με χαρακτήρες από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», όπως ο Τρελοκαπελάς, η Γάτα του Τσεσάιρ, η Βασίλισσα των Καρδιών και άλλοι.

 

 Η παραμυθένια, πολύχρωμη, ολοζώντανη εικονογράφηση της Κέιτ Χίντλευ κλέβει τις εντυπώσεις ˙είναι σα να αφηγείται μια ιστορία από μόνη της. Όλοι οι ήρωες μπλέκονται σε μια άκρως χριστουγεννιάτικη απρόβλεπτη περιπέτεια με μπόλικη τρέλα αλλά και καλοσύνη, που πρέπει να είναι και η ουσία των Χριστουγέννων.

"Η νύχτα πριν από τα Χριστούγεννα στη χώρα των θαυμάτων"

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
 

Συγγραφέας: Κάρυς Μπέξινγκτον

Εικονογράφος: Κέιτ Χίντλευ

Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη

Εκδόσεις Πατάκη, Οκτώβριος 2019

€ 11.10, σελ. 44

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.