Σειρά έχει τώρα το βιβλίο "Η μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτες" της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για παιδιά από 6 ετών.

Η μάγισσα Λουίζα έμενε μόνη με το γάτο της το Φλοκάτο στην είσοδο της πόλης Στρογγυλής και όλοι τη θεωρούσαν παράξενη και τη φοβούνταν. Όλοι εκτός από τον νέο κάτοικο της πόλης τον Τίμο, που έχασε τη γάτα του τη Φρειδερίκη και την αναζητά.

 Αυτό το απλό αλλά ουσιαστικό βιβλίο, πέρα από το προφανές, που είναι η εξοικείωση των μικρών παιδιών με τα ζώα και η ανάδειξη της σημασίας της φροντίδας τους, πετυχαίνει κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Οι μικροί αναγνώστες, μέσα από αυτή την ιστορία με τη γλαφυρή και χιουμοριστική εικονογράφηση της Πετρούλας Κρίγκου, θα καταλάβουν ότι είναι καλό να μην κρίνουν τους ανθρώπους από την εμφάνισή τους ούτε να πιστεύουν όσα ακούγονται γι'αυτούς, αλλά να τους δίνουν την ευκαιρία να τους μάθουν. Μόνο αφού συναναστραφούμε κάποιον, μπορούμε να ανακαλύψουμε όλα τα καλά που κρύβει μέσα του. Και φυσικά θα αγαπήσουν τη μάγισσα Λουίζα αφού…είναι αξιαγάπητη!

"Η μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτες;"

Για παιδιά από 6 ετών.

Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
Εκδόσεις Μεταίχμιο, Μάρτιος 2019

Σελ.56, € 7.70

 

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.