Για το τέλος άφησα το βιβλίο «Η μέρα μου σε άσπρο-μαύρο» της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

 

 «Δεν είναι φορές που τα βλέπεις όλα μαύρα, κατάμαυρα σαν το βαθύ σκοτάδι, επειδή νομίζεις ότι σου πηγαίνουν όλα στραβά και ανάποδα;
Και κάτι τέτοιες στιγμές στενοχωριέσαι ή θυμώνεις και εύχεσαι να ήσουν σούπερ ήρωας για να λύνεις οποιοδήποτε πρόβλημα στη στιγμή;»

 Όντως υπάρχουν τέτοιες στιγμές στην καθημερινότητα των μικρών, όπως άλλωστε και των μεγάλων ˙στιγμές που ένα παιδί πιστεύει ότι τίποτα δεν πηγαίνει καλά και κατακλύζεται μόνο από δυσάρεστα συναισθήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή κάποιος το πείραξε, το μάλωσε, το έκανε να αισθανθεί άσχημα, με κάποιον τσακώθηκε, κάτι δεν πήγε όπως περίμενε και ήθελε, δεν πραγματοποιήθηκε μια επιθυμία του.

 Τα παιδιά θα αναγνωρίσουν στον ήρωα της ιστορίας κάτι από τον εαυτό τους. Είναι πολύ βοηθητικό το παιδί να εξοικειωθεί και με τα όχι τόσο ευχάριστα συναισθήματα και να καταλάβει ότι είναι φυσιολογικά. Η διαρκής εναλλαγή τους με τα όμορφα συναισθήματα δημιουργεί αυτό που ονομάζουμε ζωή και καθημερινότητα. Και αυτή δεν είναι μόνο άσπρη ή μόνο μαύρη, έχει όλα τα χρώματα!

"Η μέρα μου σε άσπρο-μαύρο"

Για παιδιά 4-7 ετών.

 

Κείμενο: Κουτσοδημητροπούλου Τζένη

Εικονογράφηση: Γαλή Σοφία

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, Δεκέμβριος 2019

€ 12.25, σελ. 32

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.