Για το τέλος άφησα τα "Καράβια που έπαιξαν με τη φωτιά" των Μαρία Αγγελίδου και Αντώνη Παπαθεοδούλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος για παιδιά από 7 χρονών.

Όταν ένα καράβι βουλιάξει, πώς γίνεται η φωτιά που κουβαλούσε στο αμπάρι του να μείνει στον αφρό... και να μη σβήσει; 
 

Τι θα γίνει άραγε ο μαθητευόμενος πιλότος ποταμόπλοιων Σαμ όταν μεγαλώσει; 
Πόσα καράβια κάηκαν για χάρη ενός και μόνο πειρατικού νησιού; 
Πόσα χρόνια μπόρεσε να αντέξει στο απόλυτο σκοτάδι, το ίδιο το καράβι του Ήλιου; 

 Πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο της βραβευμένης από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου σειράς "Καράβια". Έχουμε να κάνουμε πάλι με ιστορίες καραβιών, πραγματικών και φανταστικών , της μυθολογίας και της λογοτεχνίας, της αρχαίας αλλά και πρόσφατης ιστορίας, που αυτή τη φορά, όλα έπαιξαν με τη φωτιά και άλλα νικήθηκαν, άλλα ναυάγησαν, άλλα καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλα...έγιναν μούμιες! Όλα ανεξαιρέτως καλούν τα παιδιά να ταξιδέψουν μαζί τους σε φοβερές περιπέτειες στο χωροχρόνο και να κερδίσουν ως πολύτιμα λάφυρα γνώσεις, σκέψεις και συναισθήματα.

 

 Οι δύο συγγραφείς αφηγούνται τις περιπέτειες αυτές με γλαφυρότητα, αμεσότητα και χιούμορ, με την πολύτιμη βοήθεια των εικόνων του Χρήστου Κούρτογλου που θαρρείς ότι θα ζωντανέψουν. Διαβάζοντας τες, και προσπαθώντας να μπω στη θέση των μικρών αναγνωστών, σκέφτηκα ότι κάπως έτσι θα ήθελα να είναι το βιβλίο της Ιστορίας στο σχολείο! Αν μπορούσε όντως να διδαχτει έτσι η Ιστορία, θα γινόταν το αγαπημένο μάθημα των παιδιών και, σίγουρα, δε θα την ξεχνούσαν ποτέ!

 

 

 

"Καράβια που έπαιξαν με τη φωτιά"

Συγγραφείς: Αγγελίδου Μαρία, Παπαθεοδούλου Αντώνης

Εικονογράφος: Κούρτογλου Χρήστος

Εκδόσεις Ίκαρος, 2018

€ 9,90, σελ. 76

 

 

 

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.