Σειρά έχει τώρα το βιβλίο "Τελικά θα γράψουμε τεστ;" της Ελένης Γεωργοστάθη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός για παιδιά 7-8 χρονών.

 Ο Βασίλης κι ο Αργύρης βρήκαν τρόπο να μπουν στο μυαλό της δασκάλας τους για να μάθουν αν αύριο θα τους βάλει τεστ. Εκείνη όμως άλλα σκέφτεται... Είναι στ’ αλήθεια η κυρία Περσεφόνη αυτή που φαίνεται; Πόσα και ποια μυστικά κρύβει; Τι υπερφυσικές δυνάμεις διαθέτει; Και, τέλος πάντων, θα βάλει αύριο τεστ στην τάξη των δύο παιδιών;

 Ο τίτλος του βιβλίου παραπέμπει σε μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις-αγωνίες των παιδιών σε κάθε ηλικία της μαθητικής ζωής. Δε θα σας αποκαλύψω αν βρίσκει απάντηση. Αυτό που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι ότι πρόκειται για ένα βιβλίο ευφάνταστο και πρωτότυπο- όπως άλλωστε όλα τα βιβλία της συγγραφέως- που θα κερδίσει τα παιδιά με την ευρηματικότητα και την παιχνιδιάρικη διάθεσή του.

 

 Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια είναι πολύτιμη συνοδοιπόρος σε αυτό. Τα παιδιά, σε αντίθεση με τους μεγάλους, βρίσκουν τρόπους να κάνουν ακόμα και την πιο συνηθισμένη μέρα ξεχωριστή και να μεταμορφώσουν με τη φαντασία και την έμπνευση τους ακόμα και τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα. Το μυαλό και η αντίληψη τους δεν έχουν όρια και στεγανά και τα οδηγούν σε ταξίδια μακρινά που παρασύρουν και εμάς τους μεγάλους χωρίς δεύτερη σκέψη. Ευτυχώς.

 

 

 

"Τελικά θα γράψουμε τεστ;"

Συγγραφέας: Γεωργοστάθη Ελένη

Εικονογράφηση: Καπατσούλια Ναταλία

Εκδόσεις Ψυχογιός, Απρίλιος 2018

 

 

 

 

 

 

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.