Σειρά έχει τώρα το βιβλίο "Παραμύθια με καρπούζι" της Ιωάννας Μπαμπέτα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας.

 Μέσα στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνεται η τρυφερή και ιδιαίτερη σχέση της ηρωίδας με τη γιαγιά της, με την οποία μπορούν να ταυτιστούν τα παιδιά και να αναγνωρίσουν ομοιότητες με τη δική τους σχέση με τη γιαγιά τους.

 

 Η συγγραφέας, μέσα από μια ιστορία καθημερινότητας που μυρίζει καρπούζι και καλοκαίρι, τους μιλάει, χωρίς πολλά και μεγάλα λόγια -που τα παιδιά τα κουράζουν- για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και τη ζωή μετά από αυτήν.

 

 Η υπέροχη εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη συμβάλλει καταλυτικά σε αυτό. Ο θάνατος του παππού ή της γιαγιάς είναι συνήθως η πρώτη φυσιολογική απώλεια που καλείται να αντιμετωπίσει ένα παιδί και είναι πολύ σημαντικό να εξοικειώνεται με την ιδέα, με τρόπο απλό και φυσικό, όπως φυσική είναι και αυτή η εξέλιξη του κύκλου της ζωής. Οι άνθρωποι που φεύγουν ζουν για πάντα μέσα από τις αναμνήσεις μας και τα όσα μοιραστήκαμε μαζί τους και αυτό δε μπορεί να μας το πάρει κανείς.

 

 

 

"Παραμύθια με καρπούζι"

 

Συγγραφέας: Μπαμπέτα Ιωάννα

Εικονογράφος: Σταματιάδη Ντανιέλα

Εκδόσεις Μεταίχμιο, Μάιος 2018

€ 12,20 σελ. 32

 

 

 

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.