Τώρα θα σας πάω σε ένα άλλο περιπετειώδες βιβλίο: "Η κληρονομιά του παππού" της Εύας Κασιάρου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας για παιδιά από 9 ετών.

 Ο Πέτρος κληρονομεί ένα κουτί με φωτογραφίες από τον παππού του, που φανερώνουν την αγάπη του για την ορειβασία και τον Όλυμπο.
 Οι τελευταίες λέξεις του παππού, "...Πήγαινε να τον βρεις...εκεί είναι ο Φα...δε σκοτώθηκε...Στον Όλυ...», τον παρακινούν να πείσει τους γονείς του να πάνε μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι και τον γιο τους για καλοκαιρινές διακοπές στο Λιτόχωρο. Κι εκεί η περιπέτεια ξεκινά...

 Πρόκειται για μια καλοκαιρινή ιστορία που θα ταξιδέψει νοερά τα παιδιά σε μια συναρπαστική μυστική αποστολή σε υψηλό υψόμετρο, πανέμορφα τοπία και επικίνδυνα μονοπάτια. Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι συνεχείς ανατροπές θα τα κρατήσουν καθηλωμένα από την αρχή μέχρι το τέλος και θα τα κάνουν να νιώσουν μέρος αυτής της περιπέτειας. Η συγγραφέας, μέσα από μια πολύ ζωντανή αφήγηση, τους μιλάει για τη σημασία της φιλίας, τη δύναμη της ομάδας, τα παιδικά βιώματα που μας καθορίζουν, τις συναισθηματικές διακυμάνσεις της προεφηβείας, τα πρώτα αθώα ερωτικά σκιρτήματα, την ανυπολόγιστη αξία της οικογένειας - αυτής στην οποία γεννιόμαστε και αυτής που βρίσκουμε στην πορεία. Και είναι σίγουρο πως θα τα κερδίσει.

 
 
 

"Η κληρονομιά του παππού"

Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου

Εκδόσεις Κέδρος, Ιανουάριος 2016

€ 7,40, σελ. 144

 
 
 
Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.