Πρόκειται για την ιστορία που έγραψε ο Robert L.May το μακρινό 1939 για τον διασημότερο τάρανδο όλων των εποχών. Όλα τα παιδιά σίγουρα ξέρουν το πασίγνωστο ομώνυμο τραγούδι, που κι αυτό γράφτηκε το 1939, ευκαιρία να μάθουν και την ιστορία που κρύβεται από πίσω! Ο συγγραφέας στα νιάτα του ήταν πολύ μικροκαμωμένος και πολλά παιδιά τον πείραζαν γι'αυτό.

 

 Εμπνεύστηκε λοιπόν από την προσωπική του ιστορία και έπλασε την ιστορία του Ρούντολφ, που τα υπόλοιπα ελαφάκια τον κορόιδευαν για τη φωτεινή κόκκινη μύτη του, όμως αυτός έγινε οδηγός του ελκήθρου του Άγιου Βασίλη στο μακρινό ταξίδι του! Μιλάει στα παιδιά για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή αλλά και ανάδειξή της.

 

 Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός και μοναδικός, κι ακόμα κι αν ξεχωρίζει για κάποιο χαρακτηριστικό του, ξεχωρίζει άλλο τόσο και για τις μοναδικές του ικανότητες και για όσα μπορεί να καταφέρει. Είναι μια πολύ γιορτινή ιστορία που σας δίνει τη δυνατότητα για πολλή συζήτηση μετά! Τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων, ψηλά στον ουρανό, ένα ξεχωριστό ελαφάκι οδηγεί το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη.Όμως προσοχή, μόνο τα παιδιά μπορούν να το δουν...
 

"Ρούντολφ το ελαφάκι"

Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας


Συγγραφέας: Ρόμπερτ Λ.Μέι
Εικονογράφηση: Ντέιβιντ Γουένζελ
Απόδοση: Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
Εκδόσεις Μίνωας, 2η ανατύπωση: Οκτώβριος 2017

€ 8.99, σελ. 44


 

Διεύθυνση: Ύδρας 17, Μαρούσι

Τηλ: 210 80 67 947
E-mail: foivilekka@gmail.com
  • White Facebook Icon

© 2017 by Panagiotis Koutsouris.